Składniki:
Sposób przygotowania:
1. Cebule i czosnek obrać i posiekać. Papryczkę chilli drobno pokroić (usuwając pestki).
2. Na dnie dużego garnka rozgrzać oliwę, wrzucić na nią posiekane cebule i czosnek wraz z papryczką, zeszklić.
3. Do zeszklonych warzyw dodać mięso mielone, podsmażyć.
4. W międzyczasie pokroić pomidory i ugotować fasolkę.
5. Do podsmażonego mięsa dodać pomidory, dolać szklankę wody – gotować przez chwilę na małym ogniu, zagotować.
6.Pod koniec gotowania dodać fasolę i kukurydzę oraz sok z limonki, doprawić zupę słodką papryką, oregano, solą i pieprzem.Zupa meksykańska z fasolką doskonale skomponuje się z chrupiącymi nachosami.
Nie lubię zup ale ta przysznie wyglada ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam zupy! Bardzo żałuję, że w tygodniu mam bardzo mało czasu i nie mam kiedy ich pichcić, ale za to nadrabiam w weekendy :) Twoja zupa wygląda bardzo apetycznie i smacznie! Muszę koniecznie wypróbować :>
OdpowiedzUsuńJak będziesz mieć więcej czasu to zdecydowanie polecamy ;)
UsuńKurcze, głodna jestem jak patrzę na te zdjęcia :P
OdpowiedzUsuń